Om oss

Om oss

Norsjö Trä AB grundades år 2009 då fabriken förvärvades. I fabriken fanns redan då bland annat en av Europas modernaste fingerskarvsanläggningar samt en hyvlingsanläggning. Även om företaget är relativt ungt så har vi en lång erfarenhet av vidareförädling inom väggarna. Många har till och med jobbat på denna anläggning sedan mitten av 90-talet med främst tillverkning av fönsterämnen.

 

Vid övertagandet av fabriken så fokuserade vi mycket på fingerskarvade komponenter till möbelindustrin. Genom åren har IKEA varit den enskilt största slutkunden av våra komponenter vilket har utvecklat vår leveranssäkerhet och vår goda förmåga att leverera den efterfrågade kvalitén – till rätt pris. Stora volymer har, utöver möbelkunderna, också varit fingerskarvade komponenter till list-, panel-, fönster- och dörrämnen samt färdigprofilerade byggvaror.

 

Idag kan vi, i princip, erbjuda vad som än kunden efterfrågar. Tack vare en större investering, slutförd under 2019, så har vi nu en kombinerad hyvel- och klyvlinje integrerad med fingerskarvsanläggningen. Där klarar vi att hyvla allt ifrån högsta möbelkvalité till byggprodukter, så som ytterpaneler och byggreglar. Kvalitén bestämmer kunden helt själv – från utskott till kvistrent, solitt eller fingerskarvat. Genom att vi har en fingerskarv så kan vilka defekter som helst tas bort, allt efter kundens önskemål.

Historia

Vid starten januari 2009 var vi fem anställda och började med att tillverka stora volymer av fingerskarvade ämnen till möbeltillverkaren Hedlunda Industri AB.

 

Idag är vi ett 15-tal anställda som producerar cirka 700 kubikmeter ämnen per vecka. För att få en uppfattning om denna mängd handlar det om tio till tolv lastbilar med släp som lämnar vår fabrik varje vecka!

 

För att klara att hålla våra leveranstider krävs ett väl upparbetat och genomtänkt logistikflöde, med inleveranser av virke och utleveranser med fordon till våra kunder. Fördelen med att vår fabrik ligger i Norsjö är att vi befinner oss strategiskt till, mitt inne i ett omfattande skogsbälte. Vi har alltså våra råvaror nära till hands. Vi har också byggt upp ett omfattande nät av samarbetspartners, med bland annat Norra Timber, Stenvalls och Martinsons som viktiga länkar i detta logistikflöde.

 

Norsjö med omnejd har en långvarig tradition av kunnande inom träindustrin och idag finns det bl.a. ledande tillverkare inom trappor och fönster. Och det är just från fönsterproduktion vi har våra rötter och vår bakgrund.